Branzica de casa pentru bebelusi

Pana sa incepem diversificarea unul dintre cosmarurile mele a fost branzica de casa. Brrr, o vedeam ca pe ceva bau-bau, greu de facut. Asta pana cand a trebuit propriu-zis sa trec la treaba si sa vad cat de simplu si usor se face! Va recomand sa o faceti numai cu iaurt sau lamaie, de fapt insist :))). Va rog nu faceti branzica copiilor cu pastile de calciu lactic decat daca in urma unor analize se observa ca au deficit de calciu. Pastilele au foarte mult calciu, nu are rost sa ii bombardam pe micuti cu o cantitate asa de mare, deoarece in exces nu face deloc bine.

Ingrediente:

500ml lapte gras

2 linguri de suc de lamaie

Se poate face la fel de usor si cu iaurt gras, eu puneam un borcanel de iaurt tot la aceeasi cantitate de lapte. Diferenta este ca imi iesea mai multa (aproximativ 100g) si parca usor mai cremoasa. Facuta cu lamaie iese cu vreo 20g mai putina.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, branzica de casa pentru bebelusi

1. Am pus laptele la fiert.

2. Cand a inceput sa se umfle (se vad bulele de aer de pe margine) fie punem cele 2 linguri de lamaie, fie tot borcanelul de iaurt.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, branzica de casa pentru bebelusi

3. Amestecam si mai lasam pe foc 2-3 minute maxim. Observam deja cum se separa branzica de zer. Oprim focul cand se vede zerul foarte bine dedesubt si branzica pluteste deasupra.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, branzica de casa pentru bebelusi

retete sanatoase pentru copii, diversificare, branzica de casa pentru bebelusi

4. Am pus-o la scurs intr-o strecuratoare unde am lasat-o vreo 10 minute. De preferat ar fi tifon daca aveti, se scurge mai bine.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, branzica de casa pentru bebelusi

5. Si gata 🙂 se poate servi imediat sau se tine la frigider inchisa ermetic. Eu o tin maxim 2 zile.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, branzica de casa pentru bebelusi

18 Replies to “Branzica de casa pentru bebelusi”

        1. Daca laptele este testat inainte si este sigur, da, poti lua de acolo. Nu stiu exact cum sta treaba acolo, important este sa fie indeplinte normele sanitare in domeniu.

        2. In Germania am gasit lapte de Capra in magazinul Real de 3,5 % …il gasesti pe rafturile unde e sectia de lactate…succes 😉

  1. Helio.!uht nu e bun pt branzica, am incercat eu:)) lapte normal de baut pasteurizat gras 3.5, 3.8. Scuze dar m am gindit ca ar fi util sa scriu din ce am testat eu.

    1. Multumim tare mult ca ne-ai scris! Da, eu am incercat numai cu lapte normal de paut pasteurizat cum ai zis si tu. Dar e bine de stiut! Pupicei!

  2. Buna ziua! Multumesc mult pentru retete si felicitari pentru blog. Ce alternativa din comert propuneti pentru branza? As vrea cumpar si nu stiu spre ce sa ma orientez. Multumesc!

    1. Buna draguta. Sincer, pana acum nu i-am dat din comert branzica proaspata. Doar mozzarela ocazional cand am facut pizza. Deci chiar nu as sti ce sa iti recomand. Ma gandesc poate gasesti ceva de la Napolact avand in vedere ca am tot folosit de la ei laptele Bio. Pup!

    1. Draguta, sa stii ca iese, doar ca laptele de capra nu se strange asa gramajoare, gramajoare ca si cel de vaca. Si eu credeam la inceput la fel, dar este mai pretentions nitel, trebuie scurs in tifon, si pana la urma iese, doar ca e mai dubios nitel :).

  3. Buna si multumesc pentru sfaturi mega utile!
    Eu fac branzica din chefirul ramas, ce i-l dau zilnic (chefir integral-il fac la o mini fabrica de produse lactate lt bebelusi). Prepar branzica precum Bunica mea: pun chefirul intr-un botcan din sticla la 120 C, pina iese zarul sau pina se ridica branza deasupra. Apoi o strecor vreo 20 min, ca sa fie mai moale – n-o tin mult la strecurat.

  4. Buna! O întrebare: Iaurtul folosit la branzica e făcut în casă sau luat din comerț? Îmi poți spune cum faci in casa iaurtul sau ce iaurt preferi din comerț? Mulțumesc!

    1. Draguta, din pacate nu am facut niciodata in casa. Nu am vrut sa ma complic, Termi nu este mare fana iaurt asa gol si nici noi adultii nu papam asa ca am preferat varianta rapida si fara batai de cap :). Deci iarta-ma, dar cu o reteta nu te pot ajuta. Din comert am folosit pana acum napolact bio si de la artesana cel de vaca si capra. Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *