Briose cu fructe

Daca sunteti in cautare de niste briose simple, rapide si gustoase atunci va recomand reteta de mai jos. Textura este una moale si un pic umeda. Ah, si sunt foarte usor de papat, atat de catre bebici, cat si de catre mamici si tatici :).

Ingrediente:
1 mar
1 para
1 varf de cutit de scortisoara
4-5 linguri de faina, depinde cat de zemoasa este compozitia ( eu am folosit faina de grau integrala, dar merge si alba).
1 lingura de unt topit (sau o lingura de ulei de cocos)

briose pentru copii, briose cu fructe, biscuim, retete biscuim

1. Am dat pe razatoarea mica intr-un bol fructele, fara sa le stroc.

briose pentru copii, briose cu fructe, biscuim, retete biscuim

2. Peste ele, am pus faina amestecata in prealabil cu scortisoara si am incorporat totul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos si tare, el trebuie sa fie moale. Punem faina cat sa il lege un pic. De aceea, briosele vor iesi umede si moi.

3. Am turnat apoi si untul. Daca nu vreti sa il topiti, merge si in stare solida, dar sa fie moale, la temperatura camerei sa se poata omogeniza usor in amestec.

briose pentru copii, briose cu fructe, biscuim, retete biscuim

4. Am pus compozitia in formele de briose si am dat totul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru maxim 25 de minute pana se incheaga un pic aluatul, se inchide la culoare si se desprinde de pe marginea formei.

briose pentru copii, briose cu fructe, biscuim, retete biscuim

 

diversificare briose mar para

Tips&tricks:

Este indicat sa le lasati cam 5 minute in forma, in acest fel le veti scoate mult mai usor.

In cazul in care nu folositi forme din silicon, va recomand sa le ungeti cu unt inainte, altfel se pot lipi.

Daca sunt bebici alergici la proteina din lapte, in locul untului, puteti folosi o lingura de ulei de cocos.

 

 

39 Replies to “Briose cu fructe”

  1. Buna, am un surplus de pere acasă și eram în cautare de rețete. De la ce vârstă merg date pentru bebe aceste Briose?

    1. Daca are bebe deja introduse toate ingredientele si e obisnuit deja cu bucatele, merg date fara probleme. Nu au o varsta anume, depinde de fiecare bebe in parte cum le gestioneaza. Pupici

  2. Buna, am tot incercat reteta, dar se lipesc chiar dc le las sa se raceasca. Nu stiu unde gresesc, dc la aluat….fetita mea are 8 luni, si e f dificil cu mancarea. Am reusit oarecum sa o dezlipesc, n-am avut succes nici sa o manance, macar cateva firimituri.
    Dc va pot intreba va rog; la 8 luni are 3 mese solide (fructe, pranzul si iaurtul) si 2 de lapte. Ar trebui sa aiba mai multe mese solide?
    La acest moment, ii pot da doar galbenus fert tare. Nu stiu ucm pt face retele de omlete sau budinci cand folositi ou intreg.

    Multumesc anticipat.

    1. Buna draguta.
      In ce forme faci briosele? Daca nu sunt din silicon, sa le ungi cu putina grasime. Sincer, nu am avut probleme cu ele pana acum. Chiar imi pare rau ca nu ies deloc :(. Tu le-ai gustat? La gust cum sunt? Imi pare rau ca nu a papat nici fetita. Eu pap cu ea cot la cot, mi se pare foarte bune la gust si eu nu prea mananc dulciuri fara zahar.
      Referitor la problema a 2-a, ma poti intreba orice si poti vorbi cu tu :). Nu este musai o regula, vezi in functie de bebe daca cere el sa pape mai mult sau ii este suficient. In mare pana la un an se dau fructe dimineata, pranz si cina. Iar pe la 10 luni asa merge si gustarica de dupa-amiaza bagata. Iar seara, poti sa ii dai mai multe, sa alternezi, nu numai iaurt. Are nevoie de un meniu echilibrat, sa poata lua vitamine cat mai multe.
      Iar legat de ou, eu i-am dat albusul de la inceput deoarece alergenii nu se mai introduc dupa un an, asta conform ultimului studiu OMS din decembrie 2016. Pot face reactie la el si dupa un an si inainte, nu este nimic dovedit ca dupa un an nu vor mai face alergie. Daca ai alt motiv sa nu ii dai albusul, atunci nu e musai sa iei retele fix ca aici. Le poti adapta pentru a folosi exact ce vrei tu sa dai. De exemplu la o reteta de omleta, fierbi legumele din ea si le amesteci cu galbenus de ou. Sau faci omleta din 2 galbenusuri, stiu ca nu se separa complet albusul de galbenus, dar poti vedea ce reactie are.
      Daca mai ai si alte nedumeriri sau nu am fost acum foarte explicita, te rog sa imi scrii negresit, iti stau cu placere la dispozitie.

      Pupici!

      1. Buna ! Fetita mea mananca doar piure . Imi poti spune te rog cum pot adapta reteta pentru a i putea face piurea? Multumesc mult !

        1. Chiar daca papa doar piure, poti incerca cu rabdare zilnic sa ii oferi si intreg ca sa se obisnuiasca la un moment dat. Ca si plan de rezervara, recomand sa o imprvoizezi ca in reteta de mai jos, pe langa mar poti pune si para si iese la fel de gustos totul:

          http://biscuim.ro/2018/02/25/mere-la-cuptor-cu-sos/

          La final pasesi usor cu furculita rezultatul, iese foarte moale si cu sos asa deci se face un terciulet numai bun de papat. Pupici!

  3. Multumesc frumos pt raspuns.

    Am uns formele si cu unt, pe urma si cu ulei, dar tot la fel. La gust sunt ok, moi, umede, doar partea cu dezșipitul nu ne iese inca. voi mai incerca.
    Fetitei ii plac inca mancarurile la blender, fluide, nu prea ii place mai consistent. Poate de asta inca nu o mananca.
    La 8 luni, ii pot da gris cu lapte, orez cu lapte? Taiteii de casa cu ce ii pot combina?
    Sunt f stresata ca nu prea mananca…dupa introducerea legumelor (morcov, dovlecel, pastarnac, telina, ceapa, cartof f putin), pe astea le-a acceptat. Ulterior a fost ok cu conopida, putina fasole verse, putina mazare, restul (brocoli, spanac,sfecla, ficat, mamaliguta.) nu prea. Cu rosia si ardeiul gras e ok.
    Nu prea mai stiu ce sa fac…..

    1. Ma gandesc sa mai adaugi o lingura in plus de faina, imi pare rau ca tot ai probleme cu ele :(. Incearca biscuitii cu banana si mar, poate este mai ok cu ei. Sigur ca ii poti da diverse cerealea cu lapte. Gris recomand mai rar, gen o data pe luna, nu contine mai deloc nutrienti si are rolul mai mult sa pufoseasca bebeii, deci dat mai rar este cel mai bine. Iar pentru varietate poti da si bulgur cu lapte ( este la fel ca orezul, doar ca mai sanatos si fierbe mai repede), quinoa cu lapte, mei, cuscus care e super pentru ca nu trebuie fiert ci doar infuzat 10 minute in lapte fierbinte si nu mai stai de el pe foc. Gasesti retete pentru toate astea pe site daca folosesti functia search gasesti idei pentru toate. Taitetii eu i-am pus doar in ciorbica pana acum.
      Eu zic ca papa binisor, Gandacel este acum la o etapa in care nu prea vrea nicio leguma. Or sa i se schimba gusturile, da-i ce ii place acum, nu o forta cu altele si nu te stresa. Roteste-le permanent si incearca acum cu ceva, daca refuza incearca iar peste 2-3 saptamani si vezi cum accepta.
      Pupici si multa rabdare!

  4. Buna. am si eu o intrebare. Imi spui, te rog, ce fel de faina folosesti? din poza pare putin inchisa la culoare. ,ultumesc

    1. Draguta, folosesc fie alba tip 650, fie integrala de grau. Aici am folosit integrala de aceea este mai inchisa la culoare. Pupici!

    1. Draguta, mai nou m-a luminat si pe mine o mamica si mi-a recomandat doar scortisoara ceylon. Eu foloseam cassia luata din comert la punga simpla, dar nu este ok din ce am citit dupa. Ceylon se gaseste la magazinele naturiste si vreau sa vad acum in weekend daca au si la bebetei. Pupici!

  5. Gata am găsit combinația ideală a acestor briose,că tot îmi ieșeau parcă lipicioase și nu erau și pe placul lui bebe.Deci am înlocuit faina 650 cu faina de ovăz și integrala,am pus ulei de cocos,fulgi de cocos,nuci și caju măcinate.Bestiale! Era să i le mănânc pe toate,dar nici el nu se lasă mai prejos cum mă vedea că mănânc una,venea și îmi musca jumătate din brioșa😂😂

  6. Succes mare cu aceste briose! Am modificat putin reteta, am pus jumatate de banana in plus (un rest de la micul dejun al lui Bocanila😆), n-am pus scortisoara, ci 2 lingurite de fulgi de cocos. Mi-au iesit 6 bucati. Briosele n-au iesit chiar asa de umede, dar moi. Terorica de 3a3l a devorat din start 4 bucati 😂. I-a mai lasat si lui frate-su’ 2 pt micul dejun😏. Eu doar am gustat resturile si mi-au placut maxim! Data viitoare fac mai multe sa apuc si eu ceva 😂 Pupicei!

    1. Super idei ai avut cu ele, le-ai improvizat tare fain. O sa incerc si eu cu cocos, chiar nu m-am gandit la asta, multumim ca ai impartit cu noi! Ma bucur ca au avut sucess, mai ales la Terorica :)))). Din doua retete e bine ca macar una a fost pe placul ei. Pupacim pe toti 3!

  7. Deoarece nu mai e sezonul perelor căutăm un înlocuitor,avand niste gutui foarte dulci și zemoase am găsit soluția. Combinate și cu o lingura de fulgi de cocos au ieșit super.4 brioșe dintr-o”înghițitură”sunt dovada că au trecut testul 😁

    1. ah, super idee cu gutuile! Nu am incercat pana acum, dar o sa fac pe viitor! Ohooo, s-au mancat bine, sa ii fie de bine! Pupicei!

  8. Am vazut la un meniu ca spuneti ananas si briosa cu fructe. Eu celei de 2 ani si 5 luni am incercat sa ii dau ananas inca de la 11 luni si de fiecare data cand am incercat, s a lasat cu plans si urlete , desi ii place f mult. Chiar si acum, dupa ce ii dau o ustura gurita f tare si plange. Am citit ca ananasul conține niste enzime proteolitice, si ca astea ar da usturimea pe care noi adultii nu o sesizam asa tare. E doar la copilul meu sau ati mai intalnit astfel de reactii? Imi e frica sa incerc sa ii dau celei de 8 luni. Si multumim pt retete, sunt exteaordinare, bebe papa tot cy placere!

    1. Draguta mea, diferta de la bebe la bebe. Nu este o regula ca toti copiii simt piscaturile alea. Intr-adevar si ananasul cat si kiwi-ul pot provoca efectele astea. Eu zic sa ii dai putin celei mici sa vezi ce reactie are. Daca vezi ca nu este ok, nu ii mai oferi, dar poate ai surprize. Termi a papat kiwi fara probleme, desi am auzit ca pe unii copii ii deranjeaza. Iar de ananas inca nu s-a atins, i-am tot oferit si nici macar sa guste nu vrea, deci nu stiu ce sa iti spun aici. Pupici multi!

  9. Îmi place să experimentez cu aceasta rețetă,pentru că este foarte simplă ☺️și rezultatul unul foarte bun.gutuiele dulci s-au terminat,trecem la acrituri 😁pentru a îmbunătăți situația am adăugat o mânuță de stafide hidratate.foarte bune

    1. N-am apucat si eu sa fac nimic din gutui anul asta, vad ca voi le folositi super des. Multumim ca imparti cu noi improvizatiile. Pupici!

  10. Daca iti vine sa crezi ca a papat bebe al meu una aseara si una ieri…😄😄uraaaaa…..succes total!

    1. Aaa…eu le-am pus in forma de hartie cu putin unt topit la fund..si le-am lasat sa se receasca bine…f bine s-au desprins..😘

  11. Bună. Am făcut astăzi brioșele și au fost tare apreciate, și de piticul de 10 luni și de surioara de 6 ani și de mami ☺ Cu siguranță le voi mai face. Multumesc frumos pt reteta! 😘

  12. Le-am facut si eu aseara. Cu doar 4 ingrediente: faina 650, mar, para si ulei de masline, fiindca deocamdata nu am introdus altceva. Am dorit sa fie modalitatea prin care ii introducem glutenul. Au fost un real succes. Ne-au placut si noua, parintilor, care suntem dependenti de dulciuri cu zahar. Azi a trebuit sa imi dau peste maini sa nu le mananc eu in locul bebelinei. :))) Ea a mancat una si jumatate, deci sunt foarte multumita. Le voi mai folosi si ca sa introduc untul si scortisoara.

    1. Hi hiiii, ma bucur tare, tare mult ca au avut asa succes. Fix la fel si eu, mega dependenta de zahar, dar mi-au placut maxim aceste briosele, nu imi venea sa cred. Ce va mai recomand, unde la fel eu am papat cot la cot cu ea a fost bulgurul zamberet, unde am pus para si mar facute la abur. A iesit incredibil de bun fara pic de zahar adaugat. Pup! Si sper sa introduceti cu succes si celelalte ingrediente.

  13. Suuuper simpla reteta! Multumim mult! Doar ca am dat-o in bara cu faina 😣am pus faina de mei…si au iesit nisipoase si cu un gust…puternic
    facut si portie dubla…sa nu ne batem pe ele :))) Sa nu imcercati 🙂 o voi reface 😀 pupici

  14. Bună!
    Eu am cuptor electric. Oare la cate grade ar trebui sa coc brioșele? Și oare tot 25 minute ar fi suficient? Nu de alta, dar n-aș vrea sa le întep cu scobitoarea pentru a le verifica, asa mi se vor lăsa în jos.
    Mulțumesc anticipat! 🙂

    1. Draguta, astea nu’s de intepat cu scobitoarea ca nu ies pufoase asa, sunt mai mult umede, au consistenta unui piure de fructe in interior. Cu siguranta 25 de minute la 180 de grade sunt suficiente. Pupicei!

  15. Salutare again 🙂 pot folosi faina integrala de secara? asta am in casa momentan 🙁

  16. 3 briosici numai bune de luat pe traseu…te pupam Simuț!😘😘😘
    Salvata din nou😂repede si delicios

Leave a Reply to Petre Alexandra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.