Briose cu fructe

Daca sunteti in cautare de niste briose simple, rapide si gustoase atunci va recomand reteta de mai jos. Textura este una moale si un pic umeda. Ah, si sunt foarte usor de papat, atat de catre bebici, cat si de catre mamici si tatici :).

Ingrediente:
1 mar
1 para
1 varf de cutit de scortisoara
4-5 linguri de faina, depinde cat de zemoasa este compozitia ( eu am folosit faina de grau integrala, dar merge si alba).
1 lingura de unt topit (sau o lingura de ulei de cocos)

briose pentru copii, briose cu fructe, biscuim, retete biscuim

1. Am dat pe razatoarea mica intr-un bol fructele, fara sa le stroc.

briose pentru copii, briose cu fructe, biscuim, retete biscuim

2. Peste ele, am pus faina amestecata in prealabil cu scortisoara si am incorporat totul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos si tare, el trebuie sa fie moale. Punem faina cat sa il lege un pic. De aceea, briosele vor iesi umede si moi.

3. Am turnat apoi si untul. Daca nu vreti sa il topiti, merge si in stare solida, dar sa fie moale, la temperatura camerei sa se poata omogeniza usor in amestec.

briose pentru copii, briose cu fructe, biscuim, retete biscuim

4. Am pus compozitia in formele de briose si am dat totul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru maxim 25 de minute pana se incheaga un pic aluatul, se inchide la culoare si se desprinde de pe marginea formei.

briose pentru copii, briose cu fructe, biscuim, retete biscuim

 

diversificare briose mar para

Tips&tricks:

Este indicat sa le lasati cam 5 minute in forma, in acest fel le veti scoate mult mai usor.

In cazul in care nu folositi forme din silicon, va recomand sa le ungeti cu unt inainte, altfel se pot lipi.

Daca sunt bebici alergici la proteina din lapte, in locul untului, puteti folosi o lingura de ulei de cocos.

 

 

12 Replies to “Briose cu fructe”

  1. Buna, am un surplus de pere acasă și eram în cautare de rețete. De la ce vârstă merg date pentru bebe aceste Briose?

    1. Daca are bebe deja introduse toate ingredientele si e obisnuit deja cu bucatele, merg date fara probleme. Nu au o varsta anume, depinde de fiecare bebe in parte cum le gestioneaza. Pupici

  2. Buna, am tot incercat reteta, dar se lipesc chiar dc le las sa se raceasca. Nu stiu unde gresesc, dc la aluat….fetita mea are 8 luni, si e f dificil cu mancarea. Am reusit oarecum sa o dezlipesc, n-am avut succes nici sa o manance, macar cateva firimituri.
    Dc va pot intreba va rog; la 8 luni are 3 mese solide (fructe, pranzul si iaurtul) si 2 de lapte. Ar trebui sa aiba mai multe mese solide?
    La acest moment, ii pot da doar galbenus fert tare. Nu stiu ucm pt face retele de omlete sau budinci cand folositi ou intreg.

    Multumesc anticipat.

    1. Buna draguta.
      In ce forme faci briosele? Daca nu sunt din silicon, sa le ungi cu putina grasime. Sincer, nu am avut probleme cu ele pana acum. Chiar imi pare rau ca nu ies deloc :(. Tu le-ai gustat? La gust cum sunt? Imi pare rau ca nu a papat nici fetita. Eu pap cu ea cot la cot, mi se pare foarte bune la gust si eu nu prea mananc dulciuri fara zahar.
      Referitor la problema a 2-a, ma poti intreba orice si poti vorbi cu tu :). Nu este musai o regula, vezi in functie de bebe daca cere el sa pape mai mult sau ii este suficient. In mare pana la un an se dau fructe dimineata, pranz si cina. Iar pe la 10 luni asa merge si gustarica de dupa-amiaza bagata. Iar seara, poti sa ii dai mai multe, sa alternezi, nu numai iaurt. Are nevoie de un meniu echilibrat, sa poata lua vitamine cat mai multe.
      Iar legat de ou, eu i-am dat albusul de la inceput deoarece alergenii nu se mai introduc dupa un an, asta conform ultimului studiu OMS din decembrie 2016. Pot face reactie la el si dupa un an si inainte, nu este nimic dovedit ca dupa un an nu vor mai face alergie. Daca ai alt motiv sa nu ii dai albusul, atunci nu e musai sa iei retele fix ca aici. Le poti adapta pentru a folosi exact ce vrei tu sa dai. De exemplu la o reteta de omleta, fierbi legumele din ea si le amesteci cu galbenus de ou. Sau faci omleta din 2 galbenusuri, stiu ca nu se separa complet albusul de galbenus, dar poti vedea ce reactie are.
      Daca mai ai si alte nedumeriri sau nu am fost acum foarte explicita, te rog sa imi scrii negresit, iti stau cu placere la dispozitie.

      Pupici!

  3. Multumesc frumos pt raspuns.

    Am uns formele si cu unt, pe urma si cu ulei, dar tot la fel. La gust sunt ok, moi, umede, doar partea cu dezșipitul nu ne iese inca. voi mai incerca.
    Fetitei ii plac inca mancarurile la blender, fluide, nu prea ii place mai consistent. Poate de asta inca nu o mananca.
    La 8 luni, ii pot da gris cu lapte, orez cu lapte? Taiteii de casa cu ce ii pot combina?
    Sunt f stresata ca nu prea mananca…dupa introducerea legumelor (morcov, dovlecel, pastarnac, telina, ceapa, cartof f putin), pe astea le-a acceptat. Ulterior a fost ok cu conopida, putina fasole verse, putina mazare, restul (brocoli, spanac,sfecla, ficat, mamaliguta.) nu prea. Cu rosia si ardeiul gras e ok.
    Nu prea mai stiu ce sa fac…..

    1. Ma gandesc sa mai adaugi o lingura in plus de faina, imi pare rau ca tot ai probleme cu ele :(. Incearca biscuitii cu banana si mar, poate este mai ok cu ei. Sigur ca ii poti da diverse cerealea cu lapte. Gris recomand mai rar, gen o data pe luna, nu contine mai deloc nutrienti si are rolul mai mult sa pufoseasca bebeii, deci dat mai rar este cel mai bine. Iar pentru varietate poti da si bulgur cu lapte ( este la fel ca orezul, doar ca mai sanatos si fierbe mai repede), quinoa cu lapte, mei, cuscus care e super pentru ca nu trebuie fiert ci doar infuzat 10 minute in lapte fierbinte si nu mai stai de el pe foc. Gasesti retete pentru toate astea pe site daca folosesti functia search gasesti idei pentru toate. Taitetii eu i-am pus doar in ciorbica pana acum.
      Eu zic ca papa binisor, Gandacel este acum la o etapa in care nu prea vrea nicio leguma. Or sa i se schimba gusturile, da-i ce ii place acum, nu o forta cu altele si nu te stresa. Roteste-le permanent si incearca acum cu ceva, daca refuza incearca iar peste 2-3 saptamani si vezi cum accepta.
      Pupici si multa rabdare!

  4. Buna. am si eu o intrebare. Imi spui, te rog, ce fel de faina folosesti? din poza pare putin inchisa la culoare. ,ultumesc

    1. Draguta, folosesc fie alba tip 650, fie integrala de grau. Aici am folosit integrala de aceea este mai inchisa la culoare. Pupici!

    1. Draguta, mai nou m-a luminat si pe mine o mamica si mi-a recomandat doar scortisoara ceylon. Eu foloseam cassia luata din comert la punga simpla, dar nu este ok din ce am citit dupa. Ceylon se gaseste la magazinele naturiste si vreau sa vad acum in weekend daca au si la bebetei. Pupici!

  5. Gata am găsit combinația ideală a acestor briose,că tot îmi ieșeau parcă lipicioase și nu erau și pe placul lui bebe.Deci am înlocuit faina 650 cu faina de ovăz și integrala,am pus ulei de cocos,fulgi de cocos,nuci și caju măcinate.Bestiale! Era să i le mănânc pe toate,dar nici el nu se lasă mai prejos cum mă vedea că mănânc una,venea și îmi musca jumătate din brioșa😂😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *