Biscuiti cu piure de dovleac

In cazul in care aveti vreo bucata de dovleac uitata prin frigider sau daca ati ramas cu ceva dovleac copt, fiert sau facut la abur atunci asta e reteta pentru voi. E pacat sa il aruncam, asa ca haideti sa il “reciclam”. Eu facusem la abur pentru Terminatoare, dar bineinteles ca nici nu a pus gura pe el. Mi-a aruncat o buna parte pe jos pana cand am decis sa nu ii mai dau si sa il folosesc in alte scopri. Scopuri foarte nobile se pare, pentru ca a mancat din biscuiti de a rupt. Daca era dupa ea, ar fi mancat dimineata, la pranz si seara.

 

Asa incepe povestea Biscuitilor cu piure de dovleac

 

Ingrediente:
180g faina ( eu am pus 150g alba tip 650 si 30g din grau integral, mai aveam pe un fund de borcan)
150 g piure de dovleac ( merge si de gutuie , cartof dulce sau puteti chiar sa le si combinati)
70g unt la temperatura camerei
1 lingurita de scortisoara
diversificare, diversificare bebelusi, retete cu dovleac pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu dovleac, bisuim, retete biscuim
1. Am dat drumul la cuptor la foc mediu, 180 de grade pentru a il preincalzi.
2. Am pus toate ingredientele intr-un bol(in prealabil am amestecat scortisoara cu faina) si am framantat bine pana am obtinut un aluat moale, usor lipicios. N-am mai adaugat faina in aluat (l-as fi ingreunat si ieseau prea tari biscuitii).
 diversificare, diversificare bebelusi, retete cu dovleac pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu dovleac, bisuim, retete biscuim
diversificare, diversificare bebelusi, retete cu dovleac pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu dovleac, bisuim, retete biscuim
3. Am pudrat bine cu faina suprafata de lucru, apoi am pudrat si facaletul bine ca sa evit lipirea aluatului. Am mai  presarat faina oricand a fost nevoie. Am intins aluatul si am decupat diverse forme pe care le-am pus pe hartie de copt in tava.
diversificare, diversificare bebelusi, retete cu dovleac pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu dovleac, bisuim, retete biscuim
4.  Am dat apoi tava in cuptorul incins la foc mediu pentru aproximativ 15-20 de minute (pana se rumenesc discret).
diversificare, diversificare bebelusi, retete cu dovleac pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu dovleac, bisuim, retete biscuim
In cazul in care aveti dovleac fiert, fiind mai zemos, sa il scurgeti bine de apa. Cel facut la abur sau copt nu are problema aceasta.
Bebei mancaciosi sa aveti!

5 Replies to “Biscuiti cu piure de dovleac”

  1. Buna, mami! Tocmai ce am incercat reteta. Am pus numai faina integrala, e in regula…? De asemenea, ar trebui sa se simta gustul de dovleac? La mine nu prea se simte. Au iesit asa, mai dietetici la gust. Sper sa ii placa lui bebe, ii dau mai acusi cu iaurt. Multumesc tare mult!!

    1. Draguta, da, ies usor moi la interior. Asa ies si cei cu cartof dulce, este in regula. In ceea ce priveste gustul ma gandesc sa nu fie de la faina integrala, mai estompeaza un pic pare-mi-se. Ai pus si scortisoara? Poti pune mai multa data viitoare daca este, pupici si sper sa ii placa piticului!

  2. Se poate face cu ulei în loc de unt.. Piticul meu are intoleranta la lactate și nu poate manca.
    Mulțumesc mult

    1. Draguta, as sugera sa pui ulei de cocos, dar sincer nu stiu sa iti spun exact cantitatea. Mergi din aproape in aproape, tind sa cred ca ar intra mai putin ulei de cocos decat unt. Pune pentru inceput 40-50ml si apoi mai adauga pana obtii o bila moale. Nu are nimic daca este usor lipicioasa, important e sa nu incarci cu prea multa faina ca sa nu devina prea tari biscuitii. Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *